Het Eenvoudige Gids Eiwit Kookboekje (Paperback)

Het Eenvoudige Gids Eiwit Kookboekje By Ode Smits Cover Image
$43.47
Not Available In-Store - Usually Ships from Warehouse in 1-5 Days

Description


Eiwit is een van de bouwstenen van je lichaam.


Je lichaam heeft eiwitten nodig om te groeien, te genezen en gezond te blijven. Te weinig eiwitten kunnen ervoor zorgen dat je huid, haar en nagels zwak worden. Maar het hebben van te veel eiwitten kan ook een probleem zijn. Om gezond te blijven en u te helpen zich op uw best te voelen, moet u mogelijk uw hoeveelheid eiwitten aanpassen.Wat is een eiwitarm dieet?


Een eiwitarm dieet is een dieet waarbij mensen hun eiwitinname verminderen. Een eiwitarm dieet wordt gebruikt als therapie voor erfelijke stofwisselingsstoornissen. Een lage eiwitconsumptie lijkt het risico op botbreuk te verminderen, vermoedelijk door veranderingen in de calciumhomeostase. Omdat het lichaam overtollige aminozuren niet kan opslaan, moeten ze worden gemodificeerd door de aminegroep te verwijderen. Aangezien dit in de lever en de nieren voorkomt, kan het advies zijn dat sommige mensen met een beschadigde lever of nieren minder eiwitten moeten eten. Door het zwavelgehalte van de aminozuren methionine en cyste ne leidt een overmaat van deze aminozuren tot de productie van zuur via sulfaationen.


Deze sulfaationen kunnen worden geneutraliseerd door calciumionen uit het bot, wat kan leiden tot netto urineverlies van calcium. Dit kan na verloop van tijd leiden tot een afname van de botmineraaldichtheid. Personen die lijden aan fenylketonurie missen het enzym om fenylalanine in tyrosine om te zetten, dus lage niveaus van dit aminozuur moeten in de voeding worden opgenomen. De hoeveelheid eiwit die u zou moeten hebben, hangt af van uw lichaamsgrootte, activiteitenniveau en gezondheidsproblemen. Sommige artsen raden mensen met een nierziekte aan om het eiwitgehalte te beperken of van eiwitbron te veranderen. Dit komt omdat een dieet met veel eiwitten de nieren harder kan laten werken en meer schade kan veroorzaken.


Vraag uw arts of di tist hoeveel eiwit u moet hebben en wat voor u de beste eiwitbronnen zijn.
Product Details
ISBN: 9781837629244
ISBN-10: 1837629242
Publisher: Ode Smits
Publication Date: October 10th, 2022
Pages: 212
Language: Dutch